АТАКА се цепи, но подписва с ГЕРБ, РЗС взема колега на Бойко

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров (дясно на снимката):

Днес на ул. “Раковски” 108 в София около двайсет човека са направили опит да представят пред медиите несполучлива имитация на “извънреден конгрес” на “Атака”, но нито един от участниците в това представление не е член на партията и механичното събиране на тези хора не води до никакви правни последици, се посова в съобщение в съобщение до БТА от ръководството на партията.

Резултатите от парламентарните избори показват покачване със 100 хиляди гласа на вота за “Атака” спрямо 2005 г.

“Сбирката на двайсетината, непредставляващи по никакъв начин партия “Атака” лица, е единствено реакция на двама-трима бивши депутати от парламентарната група на бившата коалиция “Атака”, които са били от квотата на останалите четири партии – “Защита”, “Нова зора”, НДСО и БНПП”. За голямо облекчение на нашите избиратели, този принудително компромисен период за “Атака” приключи, се посочва в съобщението. Има данни, че участниците в сбирката на 19 юли са подтиквани и стимулирани по различни начини от БСП и ДПС, които са ужасени от перспективата за едно алтернативно управление на ГЕРБ, подкрепено от “Атака”, което ще извади на бял свят корупцията и престъпленията на досегашните управници, заявяват от ръководството на партията в съобщението. В него пише, че

“при всички случаи подобни провокативни действия срещу легитимното ръководство на партия “Атака” са от полза на БСП и ДПС”.

По-рано днес 34 от 35 регистрирани, сред които и напусналите парламентарната група (ПГ) на “Атака” в края на 40-то Народно събрание, гласуваха за промяна на устава на партията. Резултатът от днешното гласуването ще бъде внесен в съда за регистрация, обяви Митко Димитров, който напусна ръководството през Юни тази година. Мотивите за промяната са, че са нарушени основни принципи в политиката и представителността на председателя на партията, обясни Димитров. Един от днешните участници – Антон Сираков, заяви, че започва да събира подписи за

учредяването на нова политическа партия “Родолюбие”.

Една от основните цели в програмата й ще бъде незабавно подобряване на живота в България, както и на международния престиж на страната ни.

Трябва да дадем подкрепа за този кабинет, защото това е нещо, което народът е пожелал като алтернатива на ДПС и БСП. 
Това каза пред българските медии лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров. Според него партиите, които са били алтернатива на предходното управление, трябва да подкрепят правителството на ГЕРБ. С подкрепата си за новото правителство, партия „Атака” не пренебрегва своите принципи. „Става въпрос за алтернатива за България. Ако в момента някой пречи на утвърждаването и гласуването на новия кабинет, то това е само в услуга на БСП и ДПС. Това е опасно поведение и може да доведе до анархия и връщане и реванш на ДПС и на БСП във властта. 
„Атака” не иска това и ние безусловно подкрепяме кабинета на ГЕРБ без да искаме министерски кресла”, 
подчерта лидерът на ПП „Атака”. 
Според Волен Сидеров поставянето на условия в момента не е работещо поведение за България. „Ние оценяваме меморандума на ГЕРБ като обща програмна схема. Конкретните подробности ще се уточняват допълнително в разговорите и консултациите с всяка една от политическите сили, които са го подписали. Ние не се опасяваме, че като го подпишем и комуникацията с ГЕРБ ще приключи. Напротив, всяко едно нещо оттук-нататък като програма или действие ще бъде консултирано и ще има нашето участие във всеки един конкретен момент. Не трябва да искаме общопрограмния документ да съдържа точки и детайли за всяка година от следващите четири”, коментира лидерът на „Атака”. 
„Смятам, че е дребнаво в момента да се търсят различия в политически програми или в принципни схеми. В случая става въпрос за едно съгласие, че искаме алтернативно управление. Всеки ще си остане със своя профил и своите различия. Имало е моменти, когато с ОДС, със СДС, с ДСБ сме правили общи протестни действия срещу управлението. Това са ситуации, когато 
заявяваш позиции по едно нещо и не означава, че се сливаме като партии.
 Не е необходимо това взиране в политическия профил на една или друга политическа сила”, каза Волен Сидеров по отношение на несъгласието на Синята коалиция и РЗС да подпишат общ меморандум с „Атака”. 

КОЛЕГА НА БОЙКО БОРИСОВ ЗАЕ ПОСТ В РЗС

Междувременно се разбра, че партия РЗС - "Ред, законност и справедливост" има нов Политически съвет, 
избран на редовното заседание на Управителния съвет на РЗС днес. Новоизбрани членове са Слави Филипов - юрист;
Велислав Величков - адвокат, председател на Политически клуб 
"Нова десница"; Илия Илиев - генерал о.р. и бивш главен секретар
 на МВР.