Бойко избра първо Германия

“Великолепната летяща тройка” на партия ГЕРБ ще хвръкне към Мюнхен, за да покаже посоката на новия кабинет – Европа

Руският президент и той там по същото време

Даниела РАКОВА, София

Лидерът на ГЕРБ Борисов, евродепутатката Румяна Желева отрязаха лентата при откриването на новия офис на бургаския депутат от Европейския парламент и водач на групата. ФОТО:ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Борисов, евродепутатката Румяна Желева отрязаха лентата при откриването на новия офис на бургаския депутат от Европейския парламент и водач на групата. ФОТО:ГЕРБ

София, 16 юли. Първата международна спирка на победителите в тазгодишните парламентарни избори партия ГЕРБ ще бъде Германия. По този начин новите управляващи на България дадоха много ясна заявка, за това, каква ще бъде ориентацията на правителството – ЕВРОПА. Най-силният партнъор в Европеиският съюз, каквато е Германия, трябва да бъде убеден допълнително, с нужното внимание, като първо посещение.

“Великолепната летяща тройка” на партия ГЕРБ ще хвръкне към Мюнхен. Това са лидерът Бойко Борисов, председателят на партията и на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутатът Румяна Желева. Първото събитие, което те ще уважат там е конгреса на Християнсоциалния съюз /ХСС/, съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ.

Руският президент Дмитрий Медведев вече пристигна в Мюнхен за среща с германския канцлер Ангела Меркел.

По време на работното си посещение те ще се срещнат с председателя на фондация “Ханс Зайдел” Ханс Цеeтмаиер в Мюнхен, с Кристиян Хегемер, ръководител на Института за международни срещи и сътрудничество към организацията. В Нюрнберг представителите на ГЕРБ ще чуят речта на федералния канцлер Ангела Меркел, която е и председател на Християндемократическия съюз /ХДС/. След това Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще се срещнат с министър-председателя на Бавария и председател на ХСС Хорст Зеехофер, с генералния секретар на ХСС Александър Добринт и с Йоахим Херман, министър на вътрешните работи на Бавария, се посочва в съобщението.