Кой ще кове законите на България? /+видео рапър-депутат/

Сградата, в която заседава Четиридесетото Народно събрание, има историческо значение и е обявена за паметник на културата. Тя е построена през 1884 - 1886 г. по проект на арх. Константин Йованович - виенски и швейцарски възпитаник, автор и на проекта на Сръбската скупщина (1891 - 1892 г.). Сградата е изградена в неоренесансов стил, като вътрешно е преустройвана многократно, но основният й изглед е запазен. От 1991 година Народното събрание разполага с още една сграда - това е сградата на площад

Шварценегер, като е играл екшън герой по филмите, да не би да означава, че американците са избрали за губернатор на Калифорния истински убиец,” попита най-младият депутат от ГЕРБ Тодор Йосифов, който се прочу със скандалните текстове, които е пял като рапър.

ЦРУ и ФБР тука не играят,
куките от МВР компания ни праят,
пекан дипломат и тарикат събран в едно,
рекетирам магазини и от т`ва к`во к`во ???

На 8 Юли Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателно резултатите от избори 2009 за 41-вото Народно събрание, като ползваме данни от сайта на комисията. Българите зад граница имаха много висока активност на 5 юли. 103,55% повече избиратели са гласували по света, без Турция, спрямо 2005 г. , където гласувалите за ДПС са със 130% повече от 2005 г.

ИЗТОЧНИК:

http://rezultati.cik2009.bg/results/proportional/index.html

КОЙ и КОЛКО (според номера на бюлетините, по-тъмните влизат в парламента):

Партия / Коалиция / Инициативен комитет получени гласове относителен дял
1 “Ред, законност и справедливост” 174563 4.13%
2 ПП “ЛИДЕР” 137684 3.26%
3 ГЕРБ 1677870 39.71%
4 ДПС “Движение за права и свободи” 610831 14.46%
5 Партия АТАКА 395656 9.36%
6 КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ 747849 17.70%
7 СЪЮЗ НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ “ЗАЩИТА” 6426 0.15%
8 НДСВ 127340 3.01%
10 “БЪЛГАРСКАТА ЛЯВА КОАЛИЦИЯ” 8858 0.21%
11 Партия на Либералната Алтернатива и Мира (ПЛАМ) 2852 0.07%
12 ПП ЗЕЛЕНИТЕ 21704 0.51%
13 “СОЦИАЛДЕМОКРАТИ” 5085 0.12%
15 П.П. “ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ” 3472 0.08%
16 ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ (ОБП) 2177 0.05%
17 Политическа партия “Национално движение за спасение на Отечеството” 1874 0.04%
18 Български Национален Съюз – НД 3908 0.09%
19 “Синята коалиция” 285418 6.76%
20 “За Родината – ДГИ-НЛ” 11557 0.27%

Гласовете от 274 секции в чужбина са общо 153 500 и са разпределени така: ГЕРБ- 33 420, ДПС – 93 920, Синята коалиция – 9 050, „Атака” – 6250, Коалиция за България – 3380 и РЗС – 1580.

Определените от закона 4 % праг за влизане на партии и коалиции в Народно събрание при вота от 5 юли се равнява на 169 048 гласа.
Така партиите и коалициите, получили повече от този брой гласове в страната и в чужбина по пропорционалната система са: „Ред, законност и справедливост”, ГЕРБ, ДПС, „Атака”, Коалиция за България и Синята коалиция.

След разпределението на мандатите ГЕРБ ще има общо 116 депутати в новия парламент (26 мажоритарни и 90 пропорционални), Коалиция за България – 40 пропорционални депутати, ДПС – 38 депутати (5 мажоритарни и 33 пропорционални), Атака – 21 пропорционални депутати, а Синята коалиция – 15 пропорционално избрани народни представители.

ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ МОЖЕ ДА СЪСТАВИ ГЕРБ, самостоятелно, или в коалиция с някоя от останалите партии.

ПЪЛЕН СПИСЪК НА ДЕПУТАТИТЕ В НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
на база 100% обработени протоколи от Централната Избирателна Комисия

Моля, при гледане на видео-клиповете, осъществявайте контрол на вашите деца!

Наш сегашен депутат, когато беше артист пееше преди време: “Бум Мада Фака – Шибани куки и шибани сделки, в моя район не стават престрелки”

Съдбата на народа ще решават полицаи, пожарникари, военни, “бивши” агенти, рапър-продуцент, роднина на отвлечен бизнесмен, предприемач със средно образование, почти всички сегашни министри, секретарката на ромите, КуКу-вец, водеща на предаване за млади булки, заместник на Андрей Луканов, … и разбира се инженери, юристи, икономисти

Сред новите лица в редиците на ДПС личат само Български имена

Турците едно време казвали: “Искам да имам на българите вчерашния ъкъл”


Парламентът е свикан от Президента Първанов на 14 юли, когато на първото си заседание народните представители полагат следната клетва: “Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.”  На същото заседание на Народното събрание се избират председател и зам-председатели.

ГЕРБ на Генерал Бойко Борисов – 116-те депутати и засилено присъствие на хора под пагон и представители на местната власт (кметствата). Самият Борисов има професионална кариера – на служител и по-късно шеф на професионалното ръководство в МВР, а след това кмет. ГЕРБ вкарва в новия парламент 19 души със стаж в местната власт (общини, кметства). Силно присъствие на бивши и настоящи служители на различни структури в Министерството на вътрешните работи и на Министерството на отбраната.

Когато Комисията по досиетата обяви, че петима кандидати от листите на ГЕРБ са били бивши служители и сътрудници на ДС, Борисов каза, цитиран от БТА, че застава зад тях, защото са били “кадрови офицери”, а петият – Божидар Димитров – уличен като нещатен агент на политическата полиция, бил “негов личен избор.” Димитров е бил агент на ДС под псевдонимите на хановете Кардам, Тервел и Телериг и е бил вербуван от капитан Цветан Станимиров през 1973 г., като е писал доносите си собственоръчно. Професорът-историк, шеф на Историческият музей в София и доскорошен член на БСП Димитров и ще бъде най-вероятно новият министър на културата в правителството на ГЕРБ. Два пъти е бил в листите за народни представители на БСП— в окръзи Кърджали и в Шумен през 1997 и 2001 г. , както и член на Висшия партиен съвет, като напуска партията на 10 Юни 2009г. преди изборите. Божидар Димитров смело може да бъде определен като “топла връзка” между президента Георги Първанов и столичния кмет Борисов.”Ако за нещо съм подготвен, то е точно министър на културата, но разбира се ще реши Бойко” – това заяви пред Би Ти Ви Димитров.
Сред депутатите на ГЕРБ има бивши следователи, гранични полицаи, висши полицейски началници, кадрови офицери от армията и военноморския флот, възпитаници на Академията на МВР. Като например, бившият офицер от армията Емил Гущеров (избран в Кюстендил), Стефан Дедев – граничен офицер и разузнавач (избран в Пловдив област), Пламен Тачев (Плевен) – завършил школата на МВР и бивш пожарникар, Красимир Велчев (София град) – бивш военен, Красимир Минчев (Хасково) – военен аташе в Украйна. Димитър Лазаров (избран в Пловдив област) е завеждал бившата окръжна следствена служба в Пловдив, Цветан Сичанов (София област) – е завършил академията на МВР и работил в МВР Самоков. Ямболският депутат Анастас Анастасов е завършил също Академията на МВР.
Любомир Христов от шуменската листа на ГЕРБ е вербуван като доносник през 1981 година под псевдонима Хари, а Стефан Дедев от Пловдивския избирателен район, е бил помощник-началник в разузнавателно отделение на ДС под тепетата.
Тези депутати от ГЕРБ ще имат
силна компания в лицето на депутата от “Атака” Явор Нотев, който е бивш следовател и адвокат по шумни дела, като това на Максим Стависки и на Волен Сидеров за инцидента на магистрала “Тракия”. Нотев е бил защитник на Николай Маринов – Малкия Маргин и на Ивайло Дражев, бургаски футболен бос. Колегата на Нотев Георги Мусев (Плевен) е бивш военен с чин подполковник.

Може да бъде добавен бившият шеф на разузнаването от Синята коалиция Димо Гяуров, който е адвокат по професия.

Йо-Йо-Парламент – Рапър спира да пее-ще говори!
Бойко Борисов и Тодор Йосифов.6-годишният народен избраник е мениджър в машиностроителния завод
“Когато ме аплодират на сцената, се чувствам авторитетно като Бойко Борисов”, с гордост призна Lil’Mak от GGP преди 2 години в интервю за “Местен 24 часа” – Бургас.
Сред новите лица в парламента има такива с любопитни детайли в биографията. Един млад човек от Бургас разбива мита, че ГЕРБ е милиционерска партия.  Това направи депутатът от ГЕРБ, избран от Бургас 26-годишният Тодор Йосифов. Той е известен сред младежите в града с рапърските си изпълнения, председател на младежката партийна организация М-ГЕРБ в морския град и е завършил висшето финансово училище в Свищов.
Парчето “Шибани куки и шибани сделки, в моя район не стават престрелки”, което пее известният с прозвището Маниака рапър е отпреди ниаколко години и в интервюта за 24 часа (четете в коментарите цялото интервю) и Днес. Новият депутат каза, че “вместо Балканският манталитет, който имаме, да се обърнеме към световната култура, и хора, като мен помагат за нейното развитие с това, което са ме учили, като рап-артисти,” повтаря Тошко пред всички медии. На сайта му музиката, която прави е описана, като “стила е разнообразен, но може да се каже ,че това което прави е “черна музика за бели хора”. Бил е кандидат за общински съветник на местните избори през 2007 от листата на партията на Бойко Борисов. Той бе поставен на 6-то място в листата на партията в морския град и след победата на Професорът по история Божидар Димитров в мажоритарния вот успя да намери място сред народните избраници. Май Маниака не е попаднал случайно в кандидатската листа, а е отгледан кадър за бъдна политическа кариера, инвестирано е в него и сега ще си изплаща инвестициите, описват съгражданинът си медиите в Бургас.
Според справката за сърцатия gangsta политик в сайта на ГЕРБ, Маниака е магистър по икономика с диплома от Стопанската академия в Свищов, назнайва английски, пише още бургаската преса за него. И допълва, “той ще е едно от оръдията на ББ за връщане на доверието от страна на европейските институции, за да потекат отново парите от фондовете” Завършил е курс за обучение “Подготовка и кандидатстване по проекти, финансирани от ЕС, СБ, ФАР и други донорски организации” с получен сертификат от “Taurus Consultants”, допълват журналистите от морският град.
Сред всичките му титли и квалификации остро впечатление прави завършеният курс в Политическата академия на ГЕРБ, след който Маниака е придобил умения в сферите преговори, реторика и общуване с медиите.
Сред рап средите е познат като продуцент на известния лейбъл Gangsta Gangsta P.r.o.d.u.c.t.i.o.n. “Темите за гетото, колите,патлаците, хип-хоп културата, купоните, гангстерите, жените & живота са в техните текстове. Якото нареждане (бел.ред. изобличаване) е запазената им марка,” заявяват рапърите от Бургас на официалният сайт на Манияка. Сайтът на ГЕРБ представя Йосифов и като мениджър “внос – износ” в завод “Спартак” в Бургас.
ЕТО ЛИНК ЗА НЕГОВИЯ САЙТ:
http://www.myspace.com/maniakaggp

От 24 МИР в София в листата на ГЕРБ влиза Йоана Кирова, която е снаха на представителят на БОШ за България бизнесмена Киро Киров, който наскоро бе мистериозно отвлечен и освободен, след като близките му платиха откуп. Киров е един от крупните спонсори на ГЕРБ.

50-годишният предприемач от Асеновград Илия Пашев (ГЕРБ), не скрива, че е със средно образование.

ГЕРБ има завиден професионален състав – 21 юристи, 15 медици, 15 икономисти и 13 инженери, които ще седнат на депутатските банки.

Коалиция за България (БСП) ще има два пъти по-скромно присъствие в новия парламент (40 депутати при 82 при формирането на предишния), но за сметка на това ще бъде представена от всичките си досегашни министри начело с премиера Сергей Станишев. Местата си на банките ще заемат Михаил Миков, Емилия Масларова, Пламен Орешарски, Асен Гагаузов, Стефан Данаилов, Петър Димитров, Евгений Желев, Петър Мутафчиев.

За първи път в парламента ще седне Милена Христова, която е представител на партията на братята-роми на Цветелин Кънчев “Евророма”.

Сред “новите” попълнения на БСП са икономическият съветник на Станишев в МС Драгомир Стойнев (32 г.), гл.редактор на в. “Дума” Ивелин Николов, секретарят на БСП и общински съветник Антон Кутев, както и бившият КуКу-вец и бизнесмен Петър Курумбашев, собственик на ВЕЦ край Девин.

За първи път в НС ще е председателят на предизборния щаб на левицата Евгений Узунов, банкер и бивш зам.-финансов министър в кабинета на Андрей Луканов.

“ГОЛЕМИТЕ УСТИ ВЪН” – ОТПАДНАХА НАЙ-СЕРИОЗНИТЕ КРИТИЦИ в Народното Събрание. Не влиза Атанас Атанасов от ДСБ – партията на Иван Костов, част от Синята коалиция, който бе един от най-отявлените критици на тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС и който провокира множество малки и големи скандали, свързани най-вече с работата на МВР и службите, някои от които доведоха до реални сериозни разкрития. Пак от същата партия ДСБ са отрязани и Евгени Чачев и Евдокия Манева, едни от най- активните и аргументирани участници в парламентарния контрол, при това по значими теми.

НАЙ-НЕОЧАКВАНО лидерът на ВМРО – Каракачанов, който е с няколко парламентарни мандата зад гърба си, също остава извън НС, както и “единственият доказано некорумпиран политик” – бившият кмет на София Стефан Софиянски.

Икономисти, юристи и един зооинженер ще представляват групата на сините. 9 представители на СДС, 5 на ДСБ и 1 от партията на Анастасия Мозер – това са депутатите на “Синята коалиция”. В предишния парламент групата на ДСБ завърши с 13 депутати, от които петима ще са отново народни представители. СДС пък завършиха миналия мандат с 11 депутати, от които 4 са избрани отново.

ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ БОС и дългогодишен парламентарист още от времето на Великото народно събрание Анастасия Мозер вече няма да е сред народните избранници. Тя дори не пожела да влезе в листите на Синята коалиция, въпреки че оглавяваният от нея Земеделски съюз влезе в коалицията.

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров, който е журналист по професия и богослов по образование, ще вкара в парламента и най-много лица, свързани с медиите.

В парламентарната група на РЗС най-много са юристите. Лидерът Яне Янев е завършил аграрния институт, но има и икономическо образование. Икономисти са 2. Има и един бивш военен и предприемач в хранително-вкусовата промишленост. В групата на Янев ще са и Марио Тагарински – бивш депутат от ОДС и Тодор Великов, представител на ОДС в 38-мото Народно събрание.

В БСП ще има 6 юристи – по равно жени-мъже. Най-много са инженерите (13). Социалистите имат 12 депутати с икономическо или финансово образование и само един лекар. За сметка на това пък педагозите и филолозите са четирима, (вкл. гл.редактор и на партийният стълб вестник “Дума” ). В парламента влизат изкуствоведът Антон Кутев, който е бивш бизнесмен, а след това и общински съветник в София, социологът Атанас Мерджанов и актьорът Стефан Данаилов.  

Сред новите лица в редиците на ДПС личат само Български имена – бившият зам.-министър на бедствията Делян Пеевски, на регионалното развитие – Искра Михайлова, областният управител на София-област Емил Иванов (известен като “владетелят на Своге”). Сред депутатите на Доган ще е и бившият републикански шампион по фехтовка проф. Георги Колев от Шумен, избран мажоритарно.

Народното събрание, което се избира на 4 години в състав от 240 избираеми народни представители, осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол. За разлика от предшестващите основни закони, Конституцията от юли 1991 г. постановява, че Народното събрание е постоянно действащ орган. Заседанията му са открити, а законите и решенията, които приема, са задължителни за всички държавни органи, организациите и гражданите на Република България. Народните представители представляват не само своите избиратели, но и целия народ, като в действията си се ръководят от Конституцията и законите, в съответствие със своята съвест и убеждения.

Народното събрание, което се избира на 4 години в състав от 240 избираеми народни представители, осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол. За разлика от предшестващите основни закони, Конституцията от юли 1991 г. постановява, че Народното събрание е постоянно действащ орган. Заседанията му са открити, а законите и решенията, които приема, са задължителни за всички държавни органи, организациите и гражданите на Република България. Народните представители представляват не само своите избиратели, но и целия народ, като в действията си се ръководят от Конституцията и законите, в съответствие със своята съвест и убеждения.

ЕТО И СПИСЪЦИТЕ ПО РАЙОНИ

Благоевград

РЗС (1) – Яне Янев
ГЕРБ ( 4 )– Атанас Камбитов, Георги Икономов, Митко Захов, Георги Андонов

БСП (1) – Корнелия Нинова
ДПС (2) – Ахмед Доган, Алиосман Имамов, Муса Палев (Доган е и мажоритарен победител и ще освободи едно място в листата)
Атака (1) Огнян Тетимов

Бургас
ГЕРБ (5) -Божидар Димитров, Димитър Петров, Галина Милева-Георгиева, Стоян Гюзелев, Иван Вълков, Тодор Йосифов (Божидар Димитров е и мажоритарен победител и ще освободи място в листата)
БСП (2) – Пламен Орешарски, Пенко Атанасов
ДПС (2) – Джевдет Чакъров, Дурхан Мустафа
Атака (2) – Волен Сидеров, Стоян Иванов, Валентин Касабов (зависи от къде Сидеров ще предпочете да влезе като депутат)

Варна
ГЕРБ (7)- Павел Илиев Димитров, Свилен Крайчев, Димитър Атанасов, Емил Радев, Светослав Неделчев, Даниела Петрова, Николай Костадинов
ДПС (1) Йордан Цонев
Атака (2) Волен Сидеров, Димитър Карбов, Камен Петков (ако Сидеров се откаже от тази листа и предпочете бургарската)
БСП (2) – Сергей Станишев, Андрей Пантев

Велико Търново
ГЕРБ (3) – Христо Христов, Евгени Стоев, Мирослав Петков
РЗС (1) – Цветан Цветанов
БСП (1) – Бойко Великов
ДПС (1) – Камен Костадинов
Атака (1) – Борислав Стоянов
Синя коалиция (1) – Ваньо Шарков

Видин
РЗС ( 1) – Кристияна Петрова
ГЕРБ (1) – Владимир Тошев
БСП (1) – Михаил Миков

Враца
ГЕРБ (2) – Николай Коцев, Мирослав Найденов
БСП (1) – Георги Божинов
РЗС (1) – Марио Тагарински
Атака (1) – Венцислав Лаков
Синя коалиция (1) – Асен Агов

Габрово
ГЕРБ (2) – Красимир Велчев, Галина Банковска, Иван Иванов (Красимир Велчев е мажоритарен победител в София)
БСП (1) – Ивелин Николов
Сини (1) – Мариана Даракчиева

Добрич
ГЕРБ (2) – Румен Иванов, Светомир Михайлов
ДПС (2) – Корман Исмаилов, Рушен Риза
Атака (1) Валентин Иванов
БСП (1) – Петър Димитров

Кърджали
ГЕРБ (1) Вежди Рашидов
ДПС (3) – Лютви Местан, Ремзи Осман, Хасан Али

ОЩЕ ВИДЕО

РОЖДЕН ДЕН’ НА Лейбъла ” Gangsta Gangsta P.r.o.d.u.c.t.i.o.n. “, създаден по време на втората рап вълна( през 2002 г. в град Бургас ), от Маниака, който е шеф и продуцент.

В СТАТИЯТА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ НА БТА, ФОКУС, ВЕСТНИЦИТЕ “ДНЕВНИК”, “ДНЕВЕН ТРУД”, “СЕГА”, “24 часа”, ОФИЦИАЛНИТЕ УЕБСАЙТОВЕ НА ПАРТИЯ “ГЕРБ”,  РАП-ПРОДУЦЕНТСКАТА КОМПАНИЯ НА ДЕПУТАТА ТОДОР ЙОСИФОВ.

Всички права запазени!

Моля да се посочват всички източници показани от нас и линк до тази публикация.