IN MEMORIAM Отиде си проф. Веселин Димитров

IN MEMORIAM
Отиде си проф. Веселин Димитров

София, 25 юни
    На 71-годишна възраст след кратко боледуване почина един от доайените на радиото в България - проф. д-р Веселин Димитров, съобщиха негови приятели и колеги от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св.Климент Охридски".
    Проф. Димитров е роден на 19 май 1938 г. в Пловдив. Завършва Филологическия факултет на Софийския университет. Работил е в БНР като редактор, репортер и водещ.
    През 60-те години е първият журналист-радиоводещ на информационно-музикална програма у нас - сутрешната "От 6 до 8".
 После заедно с Божана Димитрова води "Разговор с вас" - едно оT най-дългогодишните и известни радиопредавания.
    От 1970 г. е преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" във Факултета по журналистика и масова комуникация, като от 1995 г. до 2003 г. е декан на факултета. Проф. Димитров е автор на редица книги, сред които и двата тома на "История на радиото в България". Близо 10 години е декан на Факултета по журналистика и масова комуникация. Носител е на наградата на БНР "Сирак Скитник" за цялостен принос в развитието на радиото.
   Малцина знаят, че проф. Димитров е племенник на Панчо Владигеров. По-известен е като почетен доктор и преподавател в Шуменския университет и СУ “Св.Климент Охридски”. 
   С отиваща му скромност професорът обича да казва „Не, не! Този не съм аз...” или „Имам морал. Някои от книгите ми не стават за четене и не бих ги препоръчал на студентите си”.
    ПРЕКЛОН ПРЕД ТОВА, КОЕТО НИ ДАДЕ ПРОФЕСОРЕ !