Русия гази САЩ на световно – в NHL играят плейофи

ХОКЕЙ НА ЛЕД

hockey logo

Световно първинство по хокей на лезд

Русия спечели мача срещу САЩ с 4:1 (3:1, 1:0, 0:0) и се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по хокей на лед в Швейцария. „Сборная” зае 1-во място в група „Е” с 11 точки след четири мача. Американците първи откриха резултата чрез Лий Стемпниък в 4-ата минута. Само минута по-късно нападателят на „сборная” Олег Саприкин изравни, а след още пет минути, втора шайба във вратата на САЩ отправи Александър Пережогин. Серията от полезни атаки продължи Сергей Мозякиен, който в 18-ата минута направи резултата 3:1. В началото на втората част Сергей Радулов заби четвърти гол за Русия, с което мачът фактически приключи и в последната третина само се доигра. В средата на втората част Виталий Вишневски игра грубо срещу капитана на американците Дъстин Браун, като го блъсна в мантинелата и беше наказан с пет минутно отстраняване. Не е изключено да пропусне следващият мач заради дисквалификация.

NHL играят плейофи

Днес се изиграха два мача от полуфиналните серии на плейофите в Източната и Западната конференции на Националната хокейна лига.

На леда в зала „Върайзън Сентър” пред 18 277 зрители, хокеистите на Вашингтон Кепитълс победиха Питсбърг Пингуинс с 3:2 (2:1, 0:1, 1:0), предаде официалният сайт на лигата nhl.com. В 1/4-финалните серии Кепитълс трябваше да изиграят цели седем мача, за да отстранят Ню Йорк Рейнджърс. Това бяха двубои, в които изгря звездата на младия (21-г) вратар Симеон Варламов. Днес той отново беше звездата на мача, като отрази 34 шайби, рекорд за кариерата му.

В зала „Дженерал Мотърс Плейс” пред 18 630 зрители, хокеистите на Ванкувър Канъкс загубиха от Чикаго Блекхоукс с 3:6 (2:0, 0:3, 1:3), предаде официалният сайт на лигата nhl.com. Патрик Шарп отбеляза два гола, включително изравнителният, Дейв Боланд поведе за Хоукс в края на втората част, добави и втори гол на празна врата в края на мача, по едно попадение записаха Бен Ийгър и Патрик Кейн. Николай Хабибулин отрази 18 шайби и с това Чикаго изравни резултата в полуфиналната серия – 1:1. За домакините точни бяха Сами Сало и Александър Едлър в първата част и Хинрик Седин в третата част.