Барса пропусна, като домакин срещу Челси – утре гледаме Бербо

ШАМПИОНСКА ЛИГА

Шампионска лига - полуфинали - Април, 2009

ПОЛУФИНАЛИ

Отборите на Барселона и Челси не можаха да се победят, в първата среща между двата тима от полуфиналите на Шампионската лига по футбол и завършиха при резултат 0:0. Двата отбора изиграха интересен и динамичен мач на стадион “Камп Ноу” в Барселона, но не успяха да излъчат победител. Така интригата се запази за реванша в Лондон.

Вторият полуфинал е УТРЕ, 28 април, като един срещу друг на “Олд Трафорд” ще се изправят тимовете на Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Двубоят в който, като титуляр за “червените” излиза футболист номер 1 на България Димитър Бербатов ще може да наблюдаваме “на живо” в САЩ от 11:30 ам Лос Анджелес време по ESPN 2 и ESPND.

За тези които пропуснат, повторенията са:

2:00pm – ESPNCC
5:30pm – ESPND
30 APRIL – 12:30pm ESPND

Реваншите са на 5-ти и 6-ти Май 2009 г. и ще бъдат излъчени в САЩ по същите телевизии. Финалът на Шампионската лига е на 27 Май 2009 г. на олимпийския стадион “Stadio Olimpico” в Рим. Заявки за билети в момента могат да се правят само чрез официалния сайт на УЕФА. Билетите са с цени между 90 и 200 евро, а стойността на доставката е 21 евро за Италия, 33 евро за останалите страни от Европа и 45 евро за останалия свят.

Шампионска лига

Купа на европейските шампиони (КЕШ), преименувана през сезон 1992/93 на Шампионска лига, е европейски отборен футболен турнир, който се провежда всяка година. Той се смята за един от най-престижните трофеи във футбола.

Турнирът е създаден през сезон 1955/56 по идея на френския журналист Габриел Ано като надпревара, в която взимат участие победителите в националните първенства на европейските страни. След сезон 1992/93, когато турнирът е преименуван на Шампионска лига а от сезон 1997/98, право на участие имат и отбори, подгласници на шампионите в най-титулуваните първенства в Европа.

Най-успешният отбор в турнира е Реал Мадрид, който е печелил купата 9 пъти. След него се нареждат Милан (7 пъти), Ливърпул (5 пъти), Байерн Мюнхен и Аякс (по 4 пъти).